Előszó

2012. június 29., péntek

Vaníliafagylalt, fagyigép nélkül



Recept

800 ml tej (2,8 % zsírtartalommal)
200 ml állati tejszín
260 g kristálycukor
10 db tojás sárgája
2 db vaníliarúd kikapart belseje

Az összes összetevőt, folyamatos kevergetés mellett, melegítsük maximum 85 C-fokosra. Ezután habverő géppel habosítsuk kihűlésig. Ezzel a művelettel gyorsabban tudjuk visszahűteni, és kisé habos szerkezetet is adunk a főzetnek. Ha langyosra hűlt a fagylaltalap és úgy látjuk, hogy habosodni sem fog jobban, akkor tegyük mélyhűtőbe. Három-négy órán keresztül fagyasszuk, közben óránként keverjük át, míg el nem éri a kívánt szerkezetet.

4 megjegyzés:

  1. Kipróbálandó - néhány kiegészítő sajna hiányzik hozzá.
    Pl nincs ételhőmérőm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes beszerezni egy maghőmérőt, mert nagyon sok receptben szükséges. De egy házi fagylaltnál elegendő, ha csak felfőzzük forróra, vigyázva, hogy ne forrjon.

      Törlés
  2. Szuperfinom lett a fagyi :-) kösznöm a receptet - és a citromos verzióval megvan hova menjen a tojás fehérje.
    Csokis verzió? Azt is kipróbálnám !
    Köszönöm
    Manna

    VálaszTörlés
  3. Szia !
    Csak az lenne a kérdésem hogy az itt bemutatott fagylaltot fagyi gépbe betehetem ha kihűlt??
    Köszönöm!Üdv:Andrea

    VálaszTörlés